Over de Haarlerbergloop

De Haarlerbergloop bestaat sinds 2010 en is de opvolger van de oude, roemruchte Rabocross in Haarle. De zondagse loop kent 4 afstanden – 1, 2, 5 en 10 km – die alle over de Haarlerenk en de Haarlerberg gaan. Behalve over bouwland wordt gelopen over uitdagende bos- en heidepaden. Steile klimmetjes vergen de nodige inspanningen, maar de lopers worden beloond met prachtige vergezichten over glooiende heidevelden en boslanen in herfstkleuren. Start en finish zijn bij café de Droadnagel aan de Molenweg.

Sinds 2016 is aan de Haarlerbergloop een trail toegevoegd. Deze trail met afstanden van 16, 22 en 30 km wordt op de zaterdag voorafgaand aan de loop gehouden. Zo is er voor elk wat wils. Er zijn zelfs lopers die aan beide dagen van het Haarlese Hardloopweekend, het eerste weekend van november, meedoen.

Ruim 10 jaar geleden is de Haarlerbergloop onderdeel geworden van het Sallands Crosscircuit. Dit circuit bestaat uit 10 lopen in 10 verschillende Sallandse dorpen, die bijna wekelijks worden gelopen vanaf eind oktober tot eind januari.

Als Sallands dorp in een deels Twentse gemeente wil Haarle altijd al de Sallandse en Twentse lopers samenbrengen. Nu de Haarlerbergloop de mogelijkheid heeft gekregen om ook onderdeel van het SNS CrossCircuit van het Oosten 2.0 te worden, moet dit helemaal gaan lukken. Wij, als organisatie, zijn er dan ook erg blij mee. Dus kom op 5 november naar de Haarlerbergloop, de startloop van Circuit van het Oosten. Wie weet bevalt het zo goed dat je ook nog wat andere lopen van het Sallandse circuit meepikt, bijv. de Oostermaetloop in Lettele op 2 december of de Belte Kerstcrossloop in Nieuw Heeten op 26 december. Al is het maar om je conditie op peil te houden voor het echte werk in het oostelijke circuit.

Namens de organisatie van de Haarlerbergloop