Hardloopweekend Haarle: zeker niet in het water gevallen!

Een kort verslag van de organisatie van de Haarlerbergloop

6 november 2023

Ondanks slechte weersvoorspellingen was de deelname zeer goed en ruim hoger dan vorig jaar. Bij de zondagse Haarlerbergloop lag dat voor een belangrijk deel aan het SNS CrossCircuit van het Oosten 2.0, het circuit waarvan de Haarlerbergloop vanaf dit jaar ook onderdeel uitmaakt. We konden van dit circuit bijna 150 lopers verwelkomen. Maar daarnaast kwamen er nog zo’n 100 extra lopers dit jaar, waardoor we van bijna 400 naar 650 lopers gingen. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Het was ouderwets druk rondom de Droadnagel en het weer viel gelukkig reuze mee. Het parkoers over de Haarlerberg was daardoor prima te doen, tenminste als je van klimmen en dalen houdt. Slechts een paar van de allerjongste deelnemers verloren hun schoen in de modder van de Haarler enk. Pas toen alle lopers weer huiswaarts waren gegaan begon het serieus te regenen.

De Haarlerbergtrail van zaterdag 4 november trok weer lopers uit alle regionen van Nederland en opmerkelijk veel uit de omgeving van Rotterdam. De lopers van de 16 km kwamen vrijwel alle droog binnen, maar de lopers van de 22 en de 30 km kregen aan het eind toch nog een regenbui te verstouwen. Gelukkig malen traillopers hier niet om en de warme soep bij de finish vergoedde veel. Complimenteuze opmerkingen over de mooie routes – niet gedacht dat we dit in Nederland hadden – en de gezellige, ongedwongen sfeer bij De Veldkamp deden ons weer goed. 

Volgend jaar dus weer! Jazeker, maar dan op 2 en 3 november. En over een maandje naar de Wilgenweard in Nijverdal voor de 2e loop van Het SNS CrossCircuit van het Oosten 2.0.

Kijk bij de pagina “Uitslagen” voor alle uitslagen, de winnaars en de snelle gelopen tijden op de Haarlerbergloop. Er zijn ook al veel foto’s binnengekomen.