Een WARM Valentijnscross

Een hele week met veel regen en soms behoorlijk veel wind, voorspelde niet veel goeds voor de weersomstandigheden op zaterdag 10 februari . Ook bij het uitzetten van het parcours op vrijdag, bleef het maar regenen. Het water van de plas op het Lageveld, bleef maar stijgen, zo hoog zelfs, dat het parcours noodzakelijk moest worden aangepast.

Maar dan op de wedstrijd dag zelf, een zeer milde temperatuur in de ochtend, en……droog en windstil !

Soms heb je als organisatie heel veel geluk met het weer, en dat hadden wij deze keer. Wat een schitterend weer werd het op deze zaterdag, droog , af en toe zon, nauwelijks wind, en warm !

Door deze mooie weersomstandigheden besloten nog vele lopers op deze zaterdag zich alsnog in te schrijven, sommige zelfs nog enkele minuten voor de start. Uiteindelijk waren op elke afstand een mooi aantal lopers voor het startschot. Opvallend was dat er zeer vele deelnemers met kortte broek, en kortte mouwen deelnamen,….. met recht een warm Valentijnscross !

Om 13 uur werd het startschot gegeven voor de 10 km, Danny Koppelman werd met een knappe tijd van 35.42 winnaar op deze afstand. ( voor de 8e achtereenvolgende keer! ), op gepaste afstand gevolgd door Richard Langenhof ( 40.56), hij was tevens de eerste in het veld van de  competitielopers. Bij de dames was het spannender , Nora Assink ( 44.16) bleef Liesbeth Voorthuijsen ( 45.09) door de laatste demarrage voor.  De 2,5 km bij de jongens was een prooi voor Tobias van Dijk ( 9.26), bij de meisjes Julia Seppenwoolde ( 11.17)

Daarna de 1,5 km voor 2 leeftijdsklasse  . De eerste categorie t/m 9 jaar,  liep door een communicatiefout van de organisatie, letterlijk in het water. Daardoor kon er geen “echte” uitslag gegeven worden. De organisatie baalt er zelf ook enorm van, en heeft de “gedupeerde” lopertjes inmiddels wat gecompenseerd, middels een envelop, die ze thuis gestuurd krijgen.  Alle lopers worden via een mail bericht gestuurd, over hoe deze wedstrijd in de competitie wordt verwerkt.

Bij de leeftijd klasse van 10 / m 12 jaar, ging bij de jongens de 1e prijs naar Stef Nijzink en bij de meisjes naar Sophie Willems.

En dan het slotstuk de 5 km . Daar werd ondanks de soppige ondergrond ook snel gelopen . Bij de dames ging Saskia Schutte ( 50 + ) met een zeer knappe tijd van 22.11u als eerste over de streep. Marieke Kwast ( 22.53) en Corien van der Bijl ( 22.59), werden respectievelijk 2e en 3e in de eindrankschikking , naar een bijzonder spannende eindstrijd. Bij de heren ging de overwinning naar een heuse eind spurt naar Floris Brinkman in een zeer snelle tijd van 18.18, gevolgd op een mini seconde door Olivier van Noort. Onno Poorterman werd knap derde met een tijd van 18.35 minuten.

Inmiddels was het 15.45 uur, en was iedereen binnen gekomen. Met een temperatuur van 14 graden konden de vrijwilligers het parcours / start -finish / etc. onder voorjaars omstandigheden opruimen. De organisatie kan op een smetje na , tevreden terug kijken op een warm Valentijnscross !